Terug naar de agenda pagina

Concerten & meer in Papageno Huis

19 oktober, 2024   -  21 december, 2024

Papageno Huis Fryslân* huist in de voormalige gereformeerde kerk van Lemmer. Het hele jaar zijn er concerten, kunstexposities, markten en andere grote of kleine evenementen. Deze vinden plaats in de gerestaureerde kerkzaal of het café ernaast. Dat maakt het tot een ontmoetingsplek van allure voor iedereen, zowel voor de bewoners van het complex als voor mensen in de ruime regio. Het Papageno Huis Fryslân is te vinden in de voormalige kerk aan de Nieuwburen 36 in Lemmer.

Agenda Podium Papageno
Reserveren, kaartjes en info via: https://www.papagenohuisfryslan.nl/agenda

• Zaterdag 2 november, vanaf 18.00 uur is er een diner dansant, verzorgd door chef-kok Marcel Brongers.

• Zondag 3 november, vanaf 11.00 uur geeft het Lemster Shantykoor een jubileumconcert, samen met het Wivenkoor. Het Lemster Shantykoor vindt het de hoogste tijd om zijn jubileum te vieren. Het grote probleem is echter dat niemand weet hoe lang het koor precies bestaat. De meningen lopen uiteen van 30 tot 34 jaar. Dus hebben de mannen besloten er een 32,5 jarig jubileum van te maken en dat vieren ze met dit koffieconcert bij Papageno.

• Dinsdag 5 november vanaf 19.00 uur is er een Literaire Avond met Arthur Japin over het boek ‘Het Stravinsky-spel’. (i.s.m. Bibliotheken Mar & Fean)

• Zondag 10 november om 11.00 uur zingt de a capella groep Voxnumero. De groep bestaat uit 6 zangers uit Friesland en Groningen met verschillende muzikale achtergronden. Het repertoire is erg wisselend: van zeer oud tot modern, en van klassiek tot pop. Ze delen met plezier hun muziek van een hoog niveau.

• Vrijdag 15 november vanaf 18.30 uur is er de ‘Bierproeverij Sneker Pypke’ met Verrassende hapjes hapjes van de chef-kok. Ontdek de harmonie tussen de verfijnde gerechten en het ambachtelijk bier. Een smaakvolle avond.

• za. 16 november vanaf 11.30 uur geeft organist Marc Zorge een orgelconcert. Aanvullend is er een luncharrangement.

• zon. 24 november vanaf 15.00 uur zingt het koor Poptoan de sterren van de hemel. Al ruim 16 jaar bestaat het popkoor Poptoan in Lemmer onder de bezielende leiding van dirigent Jannie Brandsma. Geniet van een selectie liedjes uit hun uitgebreide repertoire.

• za. 30 november zingt vanaf 15.00 uur het ensemble JustUs mooie ballads en chansons. Daarna is er ook een 3-gangen menu te boeken.

• Zaterdag 21 december geeft het Lemster Mannenkoor twee concerten, in de middag, en avond. Exacte tijden volgen.

OOK t/m 20 december – Foto-expositie: ‘They just couldn’t imagine’ over gewone Oekraïners in oorlog – din. t/m vr. 10.00 tot 16.00 uur / za. 11.00 tot 16.00 uur

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

* Buitenwereld naar binnen halen
Initiatiefnemers van het Papageno Huis Fryslân zijn Jaap van Zweden en Aaltje van Zweden-van Buuren. Met huisvesting, raad en daad ondersteunt hun stichting Papageno jongeren met autisme in hun maatschappelijke zoektocht. Afgeleide hiervan is de ontwikkeling van een cultureel centrum voor de ruime omgeving. ‘De buitenwereld naar binnen halen’, is hierbij het leidmotief. Meer info: https://www.papagenohuisfryslan.nl/